Skip to main content

Klinkt een band live net zo goed als op een demo?
In voorbereiding op jullie trouwdag en feest doe je wellicht goed onderzoek. Gezellig saampjes op een zaterdagavond bandjes op internet afstruinen. Welk duo, trio of welke band gaan we boeken?

Jullie klikken op sites en bekijken en beluisteren mp3’s en video’s. Ook wel demo’s genoemd.
Maar hoe weet je nou of de demo je beluistert en bekijkt ook klopt met de werkelijkheid?
Klinkt een band live net zo goed als op een demo?
Tips and tricks voor het bekijken en beluisteren van een demo.

– Stu-stu-studioooooo
– Een band live bezoeken?
– What you see is what you get

Stu-stu-studioooooo (een klein Phil Collins grapje)

Er zit een verschil tussen een live opname en een studio opname. In een studio kunnen we eigenlijk alles repareren. Valse zangnoten worden zuiver gezet en een kleine hoestbui van de gitarist kan worden weggefilterd. Daarnaast kan je oneindig vaak een lied opnieuw inspelen, tot je tevreden bent.

Hoe herken je dan een studio opname? Een opgenomen fragment is te herkennen aan een weergave zonder ruis of omgevingsgeluid. Klinkt het net zo perfect als een lied op een cd/ mp3? Prachtig en mooi, maar geen eerlijk beeld. Ga daarom altijd voor een live video!
Meer tips over hoe je de juiste band voor jullie feest kiest

Een band live bezoeken?

Eerlijk is eerlijk, een band live bezoeken is niet helemaal meer van deze tijd. Wie gaat er nog helemaal naar Lutjebroek om 20 min naar een bandje te kijken? Niemand meer. Internet is snel, effectief en een goede oplossing, mits je weet waar je op moet letten: bekijk een live video!

What you see is what you get

Heb je het gevonden? Een live video met zang, piano, gitaar en drums? Misschien zit er een foutje in, of hoor je een voetstap van iemand die langsloopt, een kuch. Een live demo is eerlijk en is daardoor een goede weergave van de werkelijkheid, zoals de muziek op jullie feest zal klinken, zonder dat er in de studio aan gesleuteld is…

Bevalt je de uitstraling van het duo/ trio? Hoe voelt de sfeer aan die de muzikanten neerzetten? Luister je naar een eerlijke opname van de band? What you see is what you get!
Ik zeg: boeken!
Bekijk hier de live video’s van Something Else