Skip to main content

Hoe kies ik de juiste band voor ons feest?
Er worden zoveel bandjes op internet gepresenteerd: Een akoestisch duo voor een receptie, een partyband voor een grote bruiloft, een mobiel trio bij een tuinfeestje of juist een jazzy formatie bij een borrel.
Ik kan me goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet!
Hoe maak je nou de juiste bandkeuze voor jullie feest?

Hierbij een paar tips!
– Wat voor een feest geven jullie?
– Over smaak valt niet te twisten. Toch?
– Aaaargh, wat luid!!

Wat voor een feest geven jullie?

Een dikke partyband bij een 80e verjaardag is meestal geen goede combi. Maar een leuk mobiel trio dat herkenbare oldies speelt die de jubilaris nog kent uit zijn jeugd, is een voltreffer!
Bij een borrel of receptie volstaat vaak met een kleinere formatie, zoals Something Else Duo. Sfeervol, gezellig maar op de achtergrond.
En 40-jarige huwelijksfeest vraag om een formatie die van vele markten thuis is. Zo is er voor ieder wat wils: Jaren ’80/’90 muziek voor de volwassenen, hits van nu voor de kleinkinderen en oudere hits van vroeger voor het huwelijkspaar en hun vrienden. Succes gegarandeerd!
Bekijk hier de mogelijkheden van Something Else….

Over smaak valt niet te twisten. Toch?

Kies een formatie die past bij je eigen muzieksmaak, maar vergeet vooral niet welk type gasten je uitgenodigd hebt. Misschien hebben jullie je keuze laten vallen op een achtergrond duo van Something Else, maar de uitgenodigde sportclub verwacht een dansfeest. Er is niets mis met het duo, noch met de wensen van de sportclub, maar je kunt wel spreken van een mismatch.
Maak daarom altijd een lijstje van de diverse groepen gasten, zodat muziekstijl en muziekformatie passen bij de wensen van de genodigden.
Hierbij nog meer tips om de juiste band op jullie feest te kunnen kiezen…..

Aaaargh, wat luid!!

Hoge torens met geluidsboxen? Nee. Niet aan te raden bij een privéfeest. Muziek die een gesprek overstemt maakt niemand blij. Vaak hebben gasten elkaar lang niet meer gezien en is het fijn weer even bij te praten zonder dat de muziek te luid is.
Wil je dansen? Geen probleem. Weet dat leuke dansbare hits losstaan van volume. Het is een grote misvatting dat muziek luid moet staan tijdens het dansen. Dansen heeft te maken met enthousiasme en interactie tussen band en gasten. Niet met het volume!
Lees hier meer over volume in de blog: Mag het wat zachter?!