Skip to main content

Een dansfeest met een duo? Soms krijg ik aanvragen waarbij er even een wenkbrauw omhoog schiet: “We willen vooral lekker dansen! We openen met een salsadans, dan disco en daarom willen we Something Else duo boeken.”

Hmmm….

Dit zijn van die moment dat ik me besef dat ik al heel lang in het muziekvak zit. Inmiddels weet ik wat er van Something Else gevraagd wordt op een huwelijksfeest, receptie of zakelijk event.
Een dansfeest met jaren ‘70/’80/’90 hits kan zeker, maar natuurlijk wel met een band of dj.

Een duo speelt leuke sfeermuziek op de achtergrond.

Dat je met een duo geen band kan simuleren is voor mij heel logisch. Noem het beroepsdeformatie.
Maar waarom eigenlijk niet?
Bijvoorbeeld: Something Else duo met een zangeres een gitarist. Er wordt gebruik gemaakt van 1 instrument, de gitaar. De zangeres zingt het liedje. We kunnen heel hard op een gitaar gaan rammen, maar daar wordt het geen disco van. Je mist de drummer, de bassist en de toetsenist.

Je kunt niet 1 violist boeken om het hele klassieke stuk te spelen en 1 voetballer is geen elftal.

Maar nu hoor ik je denken, toch zie ik vaker een duo of zelfs solo-artiest die klinkt als een complete band. Ja dat kan. Ze maken dan gebruik van orkesttape of karaoke-opname. Muziek komt dat op een laptop mee. Opgenomen muziek uit een doosje.

Something Else houdt van live muziek maken. Inspelen op de sfeer van de avond, interactie met de mensen en de juiste sfeer creëren. Dat kan wat ons betreft alleen met muzikanten die live spelen. Dat maakt ons vak juist zo leuk!

Wil je lekker dansen? Boek Something Else band of Something Else mobiele DJ.