Veel gestelde vragen

Wat kosten de verschillende formaties?
Treden jullie ook in een kleine schuur op?

Welke formatie van Something Else is geschikt voor mijn feest?

Bij Something Else is bijna alles is mogelijk voor iedereen met een budget tussen de 450,- en 2000,- euro. Van solist tot 5 pers mobiel bandje.

Waar komen jullie vandaan?

Wij komen uit de regio Doetinchem/Arnhem, maar spelen door heel het land en daarbuiten (Corfu, Monaco, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk.)

Mobiel? Wat betekent dat eigenlijk?

Ken je die mooie zomeravonden dat jullie met de gasten heerlijk naar buiten gaan? Ondertussen staat er een dure band binnen te spelen voor een lege zaal. Bij ons gebeurt dat niet. Wij zijn namelijk mobiel. Wij kunnen ons verplaatsen en op elke gewenste plek gaan staan. Mobiel betekent dat we in de ruimte/ de zaal/ in de tuin rondlopen met contrabas, gitaar, zang en melodica. We musiceren dan dicht bij de mensen. Uitgeborreld buiten? Prima, dan gaan we naar binnen en verruilen we onze mobiele instrumenten en spelen we met kleine bandopstelling en gaan we binnen gezellig door.

Kunnen wij jullie langer boeken dan 3 x 45 min?

De prijs is gebaseerd op het verzorgen van een optreden van 3 x 45 min. Maar is het ook mogelijk jullie langer te boeken? Ja hoor, dat kan. Wij rekenen dan 85 euro per muzikant per 45 min (1 set) extra. Het werken met een halve set of dergelijke constructie is ook geen probleem. Wij zijn maximaal 6×45 min te boeken.
Ja, wij spelen ook minder aantal uren, echter de prijs blijft onveranderd. Zie het als een basisprijs.

Wij willen jullie graag bezoeken. Kan dat?

Ja, op elk moment van de dag vanuit uw luie stoel. Op de site staat veel live materiaal van alle formaties van Something Else. Dat scheelt weer een reis naar de andere kant van het land om 15 min. een live optreden te bekijken. Daarbij hebben wij de luxe dat we veel op stijlvolle huwelijksfeesten of bedrijfsfeesten spelen waar het niet op prijs wordt gesteld dat er “vreemden” komen kijken. Natuurlijk respecteren wij altijd de wensen van onze klanten.
Suzan is Uw contactpersoon en zij is tijdens kantooruren altijd te bereiken via mail of telefonisch voor vragen.

Hoeveel ruimte heeft Something Else nodig?

Wij nemen ongeveer 3 m2 in beslag. Maar aangezien wij mobiel zijn, zijn we flexibel mbt onze staplek. We spelen een aantal nummers en dan verhuizen we weer naar een andere plek, daar waar ruimte is.
Sommige formaties van Something Else staan op een vaste plek en zijn niet mobiel.  Zij kunnen op een podium, in het midden van de zaal of juist in een hoekje. Alles is goed.

Hebben jullie ook pauze?

Wij spelen gemiddeld 45 min. en dan hebben we 15 min. pauze. Soms zijn de speelsets langer, afhankelijk van het moment van de avond. Zijn alle mensen bijvoorbeeld net aan het dansen, dan gaan wij nog even door met spelen. Het is jammer om te stoppen als iedereen enthousiast is. Wordt er tijdens onze set gespeecht? Dan maken we de set wat korter.  Kortom we passen ons altijd aan, aan de sfeer en het verloop van de avond en zorgen dat we netto op de afgesproken speeltijd uitkomen. Tip: Zijn er sketches? Plan deze dan in onze pauzes.

Wordt er muziek geregeld in de pauzes?

Ja, Something Else zorgt altijd voor pauzemuziek, desgewenst met een cd die u zelf meebrengt met voorkeursnummers.

Wij willen graag een sketch/ speech doen. Kan dat?

Ja, geen probleem. Graag willen wij op de avond zelf met U afspreken wanneer deze sketches gedaan worden. In principe kan alles, maar graag in overleg. Laat even weten dat U een sketch gaat doen, dan ronden wij het nummer af. Het is mogelijk gebruik te maken van onze installatie, spreekmicrofoon en eventueel onze begeleiding bij een lied.

Heeft Something Else opbouw- en voorbereidingstijd nodig?

Onze mobiele formaties hebben -geen- opbouwtijd nodig! Fijn voor ons en jullie. Het voordeel zou kunnen zijn dat U ons boekt wanneer de gasten al aanwezig zijn, of dat wij juist musicerend het feest komen binnenlopen om het feestvarken te verassen. Wij komen dan binnen met onze instrumenten en zijn in principe direct speelklaar! Dus geen testgeluiden, een piepende microfoon of roadies die binnenkomen lopen op een feest.
Sommige formaties van Something Else hebben ongeveer 30 min opbouwtijd nodig: het klaarzetten van een klein keyboard of klein drumstel. Dit doen wij zonder Uw gasten te laten opschrikken of het feest te verstoren. Het geluid wordt een kort moment afgesteld tijdens de start van ons eerste nummer.

Wij willen graag gebruik maken van de muziek van Something Else tijdens de receptie -en- het avondfeest. Kan dat?

Ja. Het kan heel goed dat U ’s middags graag Something Else solo/duo boeken en voor de avond onze mobiele formatie of de kleine band. Elke combinatie is mogelijk. Misschien is een combinatie met een DJ ook een idee. Er zijn vele mogelijkheden en ik help U graag bekijken wat het beste past bij Uw feestavond/ tuinfeest/ 25-jarig huwelijksfeest of bedrijfsevent.

Wij hebben muzikale wensen. Wat is er mogelijk?

Omdat Something Else op de meest uiteenlopende feesten staat kan ik mij voorstellen dat niet alles uit ons repertoire geschikt is voor Uw feest. De een wil graag jazzy muziek horen en ander lekker dansen. Daarom spreken wij samen met U ons repertoire door en overleggen wij wat geschikt is voor het feest. U kunt aangeven welke sets/ of nummers U graag zou willen horen en dit verwerken wij dan in de setlijst voor de feestavond. Waar nodig adviseer ik U graag! Mocht U dit liever aan mij overlaten, dan is dat ook prima.

Welke geluidssterkte hanteert Something Else?

Van heel zacht (ja, zelfs locaties met een decibelmeter/ limiet) tot prettig aanwezig. Juist omdat wij ons geluid aanpassen heeft Something Else veel boekingen!  Het volume wordt altijd met U afgestemd. Vaak horen we: “We waren laatst op een feest en daar konden we elkaar niet meer verstaan of ik heb mij hees geschreeuwd….” U hebt ons ingehuurd om Uw feest van muziek te voorzien, dat betekent dat U beslist met welk volume we mogen spelen. Het is Uw feest en geen concert van Something Else. U kunt van ons een flexibele en dienstverlenende houding verwachten.

Is het de bedoeling dat wij een maaltijd voor jullie regelen?

Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Spelen wij rond etenstijd, dan vinden wij het fijn dat er een maaltijd wordt geregeld. Als wij om 20:00 uur pas optreden, dan is een maaltijd niet altijd nodig. Toch kan het zijn dat wij bijvoorbeeld heel ver moeten reizen. Het kan dan betekenen dat wij om 16:00 uur al in de auto zitten. Wij vragen U dan een eenvoudige gezonde maaltijd voor ons te regelen. Eenvoudig, omdat het natuurlijk niet onze bedoeling is U op kosten te jagen. Graag eten wij een gezonde maaltijd, zodat we vol energie het optreden kunnen volbrengen.

Waar vind ik de prijzen?

De prijzen staan gewoon op de site. Dit is een prijs voor 3 x 45 min optreden. Bijkomende kosten zijn 0,19 cent per km vanaf Doetinchem (retour). Er worden 2 auto’s in rekening gebracht. Over het geheel wordt 9% btw berekend.

Hoe verloopt de betaling?

Ongeveer 1 week voor aanvang van het optreden ontvangt U onze factuur. Deze factuur dient binnen de afgesproken tijd overgemaakt te worden op de rekening van Something Else, zodat de muzikanten ook direct uitbetaald kunnen worden na het optreden.

Zijn er nog bijzonderheden waar wij op moeten letten of aan jullie moeten doorgeven?

Nee er zijn geen bijzonderheden.
Something Else zal haar uiterste best doen om vanaf het eerste contact de communicatie naar volle tevredenheid te laten verlopen. Wij zien er naar uit om op Uw feest te mogen optreden en er een bijzonder optreden van te maken. De muziek speelt een belangrijke rol tijdens Uw huwelijksdag, verjaardag of bedrijfs-event en moet een gedenkwaardige bijdrage leveren aan Uw feestdag.