Skip to main content

FAQ
Veel gestelde vragen

Duo/trio of klein bandje. Wat past bij ons feest?
Wat houdt dat in, een mobiele formatie?

Welke formatie van Something Else is geschikt voor mijn feest?

Bij Something Else is veel mogelijk!
Het is een soort pizza-concept;
– De grootte is te kiezen (duo, trio of 4 persoons bandje);
– De duur is te kiezen (3x 45 min tot max 6 x 45 min);
– En de zanger/zangeres is te kiezen.
Dus voor elk budget en smaak een keuze!

Waar komen jullie vandaan (reiskosten)?

Wij komen uit de regio Doetinchem/Arnhem, maar spelen door heel het land en daarbuiten. Houd rekening met reiskosten van 0,39 cent per te rijden km. Het aantal auto’s dat in rekening wordt gebracht is afhankelijk van de grootte van de formatie.

Mobiel? Wat betekent dat eigenlijk?

Kent u die feestjes op een mooie zomeravond en u heerlijk buiten op het terras zit? Ondertussen staat er een dure band binnen te spelen voor een lege zaal.

Bij ons gebeurt dat niet. Wij zijn namelijk mobiel. Wij kunnen ons verplaatsen en op elke gewenste plek gaan staan.
Mobiel betekent dat we in de ruimte/ de zaal/ in de tuin/ op het terras rondlopen met onze instrumenten.

Uitgeborreld buiten? Prima, dan gaan we naar binnen en verruilen we onze mobiele instrumenten en spelen we met kleine bandopstelling en gaan we binnen gezellig door op een vaste plek.

Semi akoestisch? Wat betekent dat?

Semi akoestisch betekent dat we licht versterkt optreden. Geen grote geluidsboxen, maar slechts versterking ter grootte van een bagagekoffer, zodat de muziek prettig versterkt is zonder te overheersen.

Als ik me in u of uw gasten verplaats zou ik ook niet weggeblazen willen worden door een band. Ik zou mensen willen spreken die ik lang niet meer heb gezien onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij de muziek -onderdeel- is van het geheel.

Ja! Dat begrijpen wij!
Wij musiceren van zacht tot prettig aanwezig.
Juist omdat wij ons geluid aanpassen aan uw wensen, heeft Something Else veel boekingen!

Kunnen wij wel dansen op jullie muziek?

Als jullie semi akoestisch optreden, kunnen wij dan nog wel dansen?
Jazeker!
Met Something Else 4 persoons bandje kunt u alle kanten op: van achtergrondmuziek tot discohits. We nemen diverse instrumenten mee voor verschillende sferen op de middag/avond. Om te dansen maken we gebruik van een klein drumstel; leuk voor een lekker ritme zonder dat het oorverdovend hard wordt.
Something Else mobiel Trio speelt sfeermuziek en u kunt 1 blokje dansen. Gitaar en contrabas lenen zich voor muziek die de sfeer verhogen, maar disco gaat het met deze instrumenten niet worden 😉
Something Else Duo speelt achtergrond- en sfeermuziek. Geen dansbare muziek.

Wat kunt u wel verwachten:
– Leuke hits van de jaren 60 tot nu.
– Klein maar fijn: Drums, toetsen, bas en zang met lichte versterking
– Mensen kunnen dansen terwijl de andere gasten kunnen praten
– Enthousiasme, muzikaliteit en interactie met gasten

Wat u niet kunt verwachten:
– We zijn geen showband met grote geluidsboxen, roadies en vrachtwagens vol apparatuur
– Geen lichtshow, verkleedpartijen, Hollandse hits noch polonaises

Kunnen wij jullie langer boeken dan 3 x 45 min?

Ja hoor, dat kan.
Had u gezien bij Luister&Kijk dat er een infoblok bij de video staat? Daarin staat de max duur van een optreden per formatie omschreven. Het werken met een halve set of dergelijke constructie is ook geen probleem.

Vraagt u ons voor 2 x 45 min. of korter? Dat kan. Echter de prijs blijft onveranderd, aangezien de genoemde prijs de basisprijs is.

Is Something Else beschikbaar op onze datum?

Something Else is een verzamelnaam voor een aantal zangeressen, een zanger en een flink wat muzikanten. Dus wat heeft u op de site gezien? Het is handig door te geven welke formatie u gezien heeft, de formatiegrootte (duo, trio of 4 pers bandje) met welke zanger/zangeres. Ik ga dan meteen checken of de formatie van uw keuze beschikbaar is.

Wanneer de formatie beschikbaar is, meld ik dit zo spoedig mogelijk zodat u kunt kijken of u overgaat tot een boeking.
Mocht de gewenste formatie niet beschikbaar zijn, dan doe ik een voorstel voor een formatie met een andere zangeres. Zo’n voorstel is altijd vrijblijvend.

Kunnen wij een optie plaatsen?

Helaas kunt u geen optie plaatsen. Daarvoor hebben de muzikanten teveel aanvragen.
Wel kunnen we snel schakelen en de boeking rondmaken.

Wij willen jullie graag bezoeken. Kan dat?

Ja, op elk moment van de dag vanuit uw luie stoel. Op de site staat veel live materiaal van alle formaties van Something Else. Dat scheelt weer een reis naar de andere kant van het land om 15 min. een live optreden te bekijken.
Suzanne is uw contactpersoon en zij is tijdens kantooruren altijd te bereiken via mail of telefonisch voor vragen.

Hoeveel ruimte heeft Something Else nodig?

Wij nemen ongeveer 2 tot 3 m2 in beslag, afhankelijk van de grootte van de geboekte formatie. Aangezien wij mobiel zijn, zijn we flexibel m.b.t. onze staplek. We spelen een aantal nummers en dan verhuizen we weer naar een andere plek, daar waar ruimte is.
Something Else  liever op een vaste plek? Geen probleem. Zij kunnen op een podium, in het midden van de zaal of juist in een hoekje. Alles is goed.

Hebben jullie ook pauze?

Wij spelen gemiddeld 45 min. en dan hebben we 15 min. pauze. Soms zijn de speelsets langer of korter, afhankelijk speeches of sketches. We passen ons altijd aan aan de sfeer en het verloop van de middag/avond en zorgen dat we netto op de afgesproken speeltijd uitkomen.
Tip: Zijn er sketches? Plan deze dan in onze pauzes.

Wordt er muziek geregeld in de pauzes?

Ja, Something Else zorgt altijd voor pauzemuziek, desgewenst met muziek die u zelf meebrengt op mobiele telefoon of Ipad met voorkeursnummers.

Wij willen graag een sketch/ speech doen. Kan dat?

Ja, geen probleem. Mocht u het prettig vinden, dan afspreken we voor aanvang van het feest af wanneer deze sketches gedaan worden. Laat even weten dat u een speech gaat doen, zodat wij ons nummer kunnen afronden. Het is mogelijk gebruik te maken van onze installatie, spreekmicrofoon en eventueel onze begeleiding bij een lied.

Heeft Something Else opbouw- en voorbereidingstijd nodig?

Onze mobiele formaties hebben -geen- opbouwtijd nodig! Fijn voor ons en u. Het voordeel zou kunnen zijn dat u ons boekt wanneer de gasten al aanwezig zijn. Wij komen dan binnen met onze instrumenten en zijn in principe direct speelklaar! Dus geen testgeluiden, een piepende microfoon of roadies die binnenkomen lopen op een feest.

Sommige formaties van Something Else hebben ongeveer 30 min opbouwtijd nodig: het klaarzetten van een klein keyboard of klein drumstel. Dit doen wij zonder uw gasten te laten opschrikken of het feest te verstoren.

Het geluid wordt een kort moment afgesteld tijdens de start van ons eerste nummer aan het begin van het optreden.

Wij willen graag gebruik maken van de muziek van Something Else tijdens de receptie -en- het avondfeest. Kan dat?

Ja. Het kan heel goed dat u ’s middags graag Something Else duo boekt bij een borrel en voor de avond onze 4 pers kleine band laat optreden. Elke combinatie is mogelijk. Er zijn vele mogelijkheden en ik help u graag bekijken wat het beste past bij uw feestavond/ tuinfeest/ 25-jarig huwelijksfeest of bedrijfsevent.

Wij hebben muzikale wensen. Wat is er mogelijk?

In principe passen wij ons altijd ter plekke aan, aan de sfeer van het feest. Geen vooropgestelde setlijsten die worden afgedraaid, maar een flexibele instelling. Wij staan immers  op de meest uiteenlopende feesten en elke sfeer is anders. Had u onze zeer uitgebreide repertoirelijst al gezien?

Heeft u specifieke wensen? Dat kan. De een wil graag jazzy muziek horen en de ander lekker dansen. Indien wenselijk spreek ik samen met u ons repertoire door en overleggen wij wat geschikt is voor het feest.
U kunt aangeven welke genres/ of nummers u graag zou willen horen.

Welke geluidssterkte hanteert Something Else?

Van heel zacht tot prettig aanwezig. Juist omdat wij ons geluid aanpassen heeft Something Else veel boekingen!
Het volume wordt altijd met u afgestemd.

Vaak horen we: “We waren laatst op een feest en daar konden we elkaar niet meer verstaan of ik heb mij hees geschreeuwd….”

U heeft ons ingehuurd om uw feest van muziek te voorzien, dat betekent dat u beslist met welk volume we mogen spelen. Het is uw feest en geen concert van Something Else. U kunt van ons een flexibele en dienstverlenende houding verwachten.

Is het de bedoeling dat wij een maaltijd voor jullie regelen?

Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Spelen wij rond etenstijd, dan vinden wij het fijn dat er een maaltijd wordt geregeld. Als wij om 20:00 uur pas optreden, dan is een maaltijd niet altijd nodig. Toch kan het zijn dat wij bijvoorbeeld heel ver moeten reizen. Het kan dan betekenen dat wij om 16:00 uur al in de auto zitten. Wij vragen u dan een eenvoudige gezonde maaltijd voor ons te regelen. Eenvoudig, omdat het natuurlijk niet onze bedoeling is u op kosten te jagen. Graag eten wij een gezonde maaltijd, zodat we vol energie het optreden kunnen volbrengen.

Wij willen graag boeken. En nu?

Wat leuk dat u overgaat tot een boeking!
Samen met u hebben we contact gehad over de wensen rondom: de formatie, welke zanger/zangeres, de optreedtijd, de feestlocatie waar wij naartoe reizen, de prijs etc. Deze gegevens komen in een overeenkomst te staan.
Wanneer ik de overeenkomst door u getekend retour heb en de aanbetaling is gedaan, dan is de boeking rond en de muzikanten voor uw feest geregeld!

Hoe verloopt de betaling?

Ongeveer 1 week voor aanvang van het optreden ontvangt u onze factuur. Deze factuur dient voor het optreden overgemaakt te worden op de rekening van Something Else, zodat de muzikanten ook direct uitbetaald kunnen worden na het optreden.

Zijn er nog bijzonderheden waar wij op moeten letten of aan jullie moeten doorgeven?

Nee er zijn geen bijzonderheden.
Something Else zal haar uiterste best doen om vanaf het eerste contact de communicatie naar volle tevredenheid te laten verlopen. Wij zien er naar uit om op uw feest te mogen optreden en er een bijzonder optreden van te maken!

Boekingen en het Coronavirus

We leven in een onzekere tijd rondom een virus. Is een feestje plannen dan wel verstandig? JA!

Wanneer het volgens de richtlijnen van het RIVM onmogelijk is een feest te geven (denk aan lockdown, sluiten van feestlocaties, het verbieden van live optredens) dan kunt u de boeking kosteloos verplaatsen.
Verplaatsen betekent dat we samen een alternatieve datum in de (nabije toekomst) gaan vinden. Zo heeft u ook bij een verzette datum nog het gewenste feest met hetzelfde keileuke bandje 😉

Mocht u desondanks toch willen annuleren, buiten de voor ons leidende adviezen van het RIVM om, dan is dat geheel voor eigen rekening en wordt het annuleringsgage op de algemene voorwaarden van onze overeenkomst gehanteerd.

Ik wens u, uw familie en vrienden veel gezondheid toe.
Ik hoop u binnenkort te kunnen ontmoeten op de feestelijke dag!

Met vriendelijke groet
Suzanne Harbers