Hallo, welkom op de site van Something Else.
Leuk dat U ons gevonden hebt!

Something Else is een bijzondere formatie met een heel ander concept dan de andere bands in dit vak.

Bij ons staat U samen met Uw gasten centraal en niet onze muziek. Dit houdt in dat wij ons volume en repertoire aanpassen aan Uw wensen. Het is immers Uw feest en geen concert van de band.

Dit is waarom wij zoveel werk hebben!

Geen torenhoge boxen, geen verkleedshow, geen oorverdovend lawaai. Nee. Juist een zacht volume, enthousiasme, bescheiden houding en een akoestisch of semi-akoestisch (licht versterkt) geluid.

Als ik me in U of Uw gasten verplaats zou ik ook niet weggeblazen willen worden door een band. Nee, ik wil mensen spreken die ik lang niet meer heb gezien. Ik wil niet doof en hees naar huis. Nee, ik wil juist gezellige muziek horen zonder dat het overheerst. Ik wil genieten met een hapje en een drankje waarbij de muziek -onderdeel- is van het geheel.
Ja! Dat begegrijpen wij!

Something Else bestaat uit een paar zangeressen en tal van muzikanten. Wij kennen elkaar uit het werkveld en hebben dezelfde muzikale instelling en opvatting. Wij komen uit de omgeving Doetinchem en Arnhem en spelen door het hele land (en daar buiten!)
– U krijgt dus altijd een formatie die goed op elkaar is ingespeeld;
– Repertoire dat past bij Uw feest en is afgestemd op Uw wensen;
– Een dienstbare houding van muzikanten die begrijpen dat zij deel uitmaken van Uw feest een geen hoofdrol hebben;
– Muzikanten die het concervatorium hebben gevolgd of er zelfs werken;
– Kwaliteit, gepast volume en veel gezelligheid!

Ons repertoire wordt met U afgestemd. Het varieert van liedjes uit de jaren 60 t/m hedendaagse hits. Het zijn vrolijke nummers bedoeld om een sfeervolle en gezellige avond te verzorgen. Soms uitbundig om wat te dansen en soms ingetogen bij een diner of receptie. Wij staan dicht bij de mensen en maken contact zonder opdringerig te zijn. Het lijkt daardoor of wij deel uitmaken van de genodigden in plaats van een afstandelijke band ergens ver weg op een hoog podium.

Wij passen perfect bij tuinfeestjes, een huisfeest, borrels, (koperen, zilveren en gouden) huwelijksfeesten, recepties, verjaardagen, jubilea en alle feestjes waarbij de muziek een aanvulling is in plaats van dominant aanwezig te zijn.