Veel gestelde vragen en kosten

Wat kosten de verschillende formaties?
Treden jullie ook in een kleine schuur op?

Boekingen en het Coronavirus

U heeft uw feest gepland staan en Something Else geboekt, terwijl het Coronavirus nog woedt.
We zitten met z’n allen in een onzekere tijd: U, uw gasten, de locatie-eigenaar/ cateraar en wij als band Something Else.
Het is mijn taak om boekingen die niet kunnen plaatsvinden op momenten dat de wereld wordt stopgezet in goede banen te leiden.

– Wij houden ons aan de richtlijnen van het RIVM.
– De optredens t/m 30 juni worden kosteloos geannuleerd mits deze verplaatst worden;
– Ik zoek samen met u een alternatieve datum in de zomer, najaar of naar een dag die ons allemaal uitkomt: het bruidspaar, de locatie/ de cateraar en de band. Zodat iedereen in de branche weer geboekt wordt, zoals in eerste instantie gepland stond;
Goed nieuws: Optredens vanaf 1 juli zullen doorgaan! We laten ons uitsluitend leiden door de beslissingen van het RIVM, ook wanneer de regels mogelijk weer teruggedraaid worden;
– Mocht u desondanks toch willen annuleren vanaf 1 juli, buiten de voor ons leidende adviezen van het RIVM om, dan is dat geheel voor eigen rekening en wordt het annuleringsgage op de algemene voorwaarden van onze overeenkomst gehanteerd.

U zou ons willen boeken in de toekomst, maar u zou willen weten hoe wij omgaan met de regels rondom het Coronavirus.
Ik snap goed dat u van de hoed en de rand zou willen weten wanneer u uw feest in de nabije toekomst gaat plannen.
De hierboven genoemde regels zijn ook van toepassing op nieuwe boekingen.
Niemand weet hoe het virus zich gedraagt of in de toekomst zal gedragen. Ook hier zullen wij ons strikt aan de regels van het RIVM houden. Zou u uw feest willen plannen voor bijvoorbeeld september, dan maken wij de boeking rond.
– Geeft het RIVM aan dat er bijeekomsten/ feesten mogen worden gehouden, dan gaat onze boeking zoals gepland door.
– Geeft het RIVM aan dat we voor onbepaalde tijd thuis moeten blijven dan wordt uw feest kosteloos geannuleerd mits we samen ook een alternatieve datum in de (nabije toekomst) gaan vinden. Zo heeft u ook bij een verzette datum nog het gewenste feest met hetzelfde keileuke bandje 😉

Ik begrijp dat we daarmee enige tijd in een onzekere periode zitten. Echter, dit geldt voor alle activiteiten in de wereld en er rest ons niets anders dan in rust af te wachten.

Ik wens u, uw familie en vrienden veel gezondheid toe.
Ik hoop u binnenkort te kunnen ontmoeten op de feestelijke dag!

Met vriendelijke groet
Suzanne Harbers

Welke formatie van Something Else is geschikt voor mijn feest?

Bij Something Else is veel mogelijk.
Het is een soort pizza-concept;
– De grootte is te kiezen (duo, trio of 4 persoons bandje);
– De duur is te kiezen (3x 45 min tot max 6 x 45 min);
– En de zangeres is te kiezen.
Dus voor elk budget en smaak een keuze.

Voor alle verschillende samenstellingen geldt:
Something Else mobiel Duo – achtergrondmuziek
– Something Else mobiel Trio – sfeermuziek en een beetje dansen
– Something Else 4 pers bandje – 2 formaties in 1!
Something Else 4 pers bandje wisselt op een avond van instrumenten voor nog meer muzikaliteit en gezelligheid:
1: gitaar, melodica, contrabas en zang – mobiel en sfeervol
2: contrabas, toetsen, klein drumstel en zang – beetje minder mobiel, maar wel dansbaar!

Waar komen jullie vandaan?

Wij komen uit de regio Doetinchem/Arnhem, maar spelen door heel het land en daarbuiten (Corfu, Monaco, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk.)

Mobiel? Wat betekent dat eigenlijk?

Kent u die mooie zomeravonden dat u met uw gasten heerlijk buiten op het terras zit? Ondertussen staat er een dure band binnen te spelen voor een lege zaal. Bij ons gebeurt dat niet. Wij zijn namelijk mobiel. Wij kunnen ons verplaatsen en op elke gewenste plek gaan staan. Mobiel betekent dat we in de ruimte/ de zaal/ in de tuin/ op het terras rondlopen met contrabas, gitaar, zang en melodica. We musiceren dan dicht bij de mensen. Uitgeborreld buiten? Prima, dan gaan we naar binnen en verruilen we onze mobiele instrumenten en spelen we met kleine bandopstelling en gaan we binnen gezellig door.

Semi akoestisch? Wat betekent dat?

Semi akoestisch betekent dat we licht versterkt optreden. Geen grote geluidsboxen, maar slechts versterking ter grootte van een bagagekoffer, zodat de muziek prettig versterkt is zonder te overheersen.
Vaak horen we: “We waren laatst op een feest en daar konden we elkaar niet meer verstaan of ik heb mij hees geschreeuwd…”
Als ik me in u of uw gasten verplaats zo ik ook niet weggeblazen willen worden door een band. Ik zou mensen willen spreken die ik lang niet meer heb gezien onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij de muziek -onderdeel- is van het geheel.
Ja! Dat begrijpen wij!
Wij musiceren van zacht (ja, zelfs 1 ster restaurants en locaties met een decibellimiet) tot prettig aanwezig.
Juist omdat wij ons geluid aanpassen aan uw wensen, heeft Something Else veel boekingen!

Kunnen wij wel dansen op jullie muziek?

Als jullie semi akoestisch optreden, kunnen wij dan nog wel dansen?
Ja, absoluut!
Met Something Else mobiel Trio kunt u zeker even dansen.
Met Something Else 4 persoons bandje kunt u alle kanten op: van mobiel tot disco. We nemen diverse instrumenten mee en om te dansen maken we gebruik van een klein drumstel; leuk voor een lekker ritme zonder dat het oorverdovend hard wordt.
Wat kunt u wel verwachten:
– Leuke dance classics uit de jaren 70 en 80.
– Drums, toetsen, bas en zang met lichte versterking
– Mensen kunnen dansen terwijl de andere gasten kunnen praten
– Enthousiasme, muzikaliteit en interactie met gasten
Wat zijn en doen we niet:
– We zijn geen showband met grote geluidsboxen, roadies en vrachtwagens vol apparatuur
– Geen lichtshow, verkleedpartijen, Hollandse hits noch polonaises

Kunnen wij jullie langer boeken dan 3 x 45 min?

De prijs is gebaseerd op het verzorgen van een optreden van 3 x 45 min. Maar is het ook mogelijk jullie langer te boeken? Ja hoor, dat kan. Wij rekenen dan 85 euro per muzikant per 45 min (1 set) extra. Het werken met een halve set of dergelijke constructie is ook geen probleem. Wij zijn maximaal 6×45 min te boeken.
Ja, wij spelen ook minder aantal uren, echter de prijs blijft onveranderd. Zie het als een basisprijs.

Is Something Else beschikbaar op onze datum?

Something Else is een verzamelnaam voor 4 zangeressen een flink wat muzikanten. Dus wat heeft u op de site gezien? Het is handig door te geven welke formatie u gezien heeft, de formatiegrootte (duo, trio of 4 pers bandje) met welke zangeres. Ik ga dan meteen checken of de formatie van uw keuze beschikbaar is.
Wanneer de formatie beschikbaar is, meld ik dit zo spoedig mogelijk zodat u kunt kijken of u overgaat tot een boeking. Mocht de gewenste formatie niet beschikbaar zijn, dan doe ik een voorstel voor een formatie met een andere zangeres. Zo’n voorstel is altijd vrijblijvend.

Wij willen er even over nadenken (lees: en hebben nog een paar andere bands benaderd……)
Kunnen wij een optie plaatsen?

Eeeh….nee.
Bij twijfel… gewoon niet doen 😉

Wij willen jullie graag bezoeken. Kan dat?

Ja, op elk moment van de dag vanuit uw luie stoel. Op de site staat veel live materiaal van alle formaties van Something Else. Dat scheelt weer een reis naar de andere kant van het land om 15 min. een live optreden te bekijken. Daarbij hebben wij de luxe dat we veel op stijlvolle huwelijksfeesten of bedrijfsfeesten spelen waar het niet op prijs wordt gesteld dat er “vreemden” komen kijken. Natuurlijk respecteren wij altijd de wensen van onze klanten.
Suzan is uw contactpersoon en zij is tijdens kantooruren altijd te bereiken via mail of telefonisch voor vragen.

Hoeveel ruimte heeft Something Else nodig?

Wij nemen ongeveer 3 m2 in beslag. Maar aangezien wij mobiel zijn, zijn we flexibel m.b.t. onze staplek. We spelen een aantal nummers en dan verhuizen we weer naar een andere plek, daar waar ruimte is.
Sommige formaties van Something Else staan op een vaste plek en zijn niet mobiel.  Zij kunnen op een podium, in het midden van de zaal of juist in een hoekje. Alles is goed.

Hebben jullie ook pauze?

Wij spelen gemiddeld 45 min. en dan hebben we 15 min. pauze. Soms zijn de speelsets langer, afhankelijk van het moment van de avond. Zijn alle mensen bijvoorbeeld net aan het dansen, dan gaan wij nog even door met spelen. Het is jammer om te stoppen als iedereen enthousiast is. Wordt er tijdens onze set gespeecht? Dan maken we de set wat korter.  Kortom we passen ons altijd aan, aan de sfeer en het verloop van de avond en zorgen dat we netto op de afgesproken speeltijd uitkomen. Tip: Zijn er sketches? Plan deze dan in onze pauzes.

Wordt er muziek geregeld in de pauzes?

Ja, Something Else zorgt altijd voor pauzemuziek, desgewenst met muziek die u zelf meebrengt op mobiele telefoon of Ipad met voorkeursnummers.

Wij willen graag een sketch/ speech doen. Kan dat?

Ja, geen probleem. Mocht u het prettig vinden, dan afspreken we voor aanvang van het feest af wanneer deze sketches gedaan worden. In principe kan alles, maar graag in overleg. Laat even weten dat u een speech gaat doen, zodat wij ons nummer kunnen afronden. Het is mogelijk gebruik te maken van onze installatie, spreekmicrofoon en eventueel onze begeleiding bij een lied.

Heeft Something Else opbouw- en voorbereidingstijd nodig?

Onze mobiele formaties hebben -geen- opbouwtijd nodig! Fijn voor ons en u. Het voordeel zou kunnen zijn dat u ons boekt wanneer de gasten al aanwezig zijn, of dat wij juist musicerend het feest komen binnenlopen als verrassingsact. Wij komen dan binnen met onze instrumenten en zijn in principe direct speelklaar! Dus geen testgeluiden, een piepende microfoon of roadies die binnenkomen lopen op een feest.
Sommige formaties van Something Else hebben ongeveer 30 min opbouwtijd nodig: het klaarzetten van een klein keyboard of klein drumstel. Dit doen wij zonder uw gasten te laten opschrikken of het feest te verstoren. Het geluid wordt een kort moment afgesteld tijdens de start van ons eerste nummer aan het begin van het optreden.

Wij willen graag gebruik maken van de muziek van Something Else tijdens de receptie -en- het avondfeest. Kan dat?

Ja. Het kan heel goed dat u ’s middags graag Something Else duo boekt en voor de avond onze 4 pers kleine band laat optreden. Elke combinatie is mogelijk. Misschien is een combinatie met een DJ ook een idee. Er zijn vele mogelijkheden en ik help u graag bekijken wat het beste past bij uw feestavond/ tuinfeest/ 25-jarig huwelijksfeest of bedrijfsevent.

Wij hebben muzikale wensen. Wat is er mogelijk?

In principe passen wij ons altijd aan, aan de sfeer van het feest. Geen vooropgestelde setlijsten die worden afgedraaid, maar een flexibele instelling. Wij staan immers  op de meest uiteenlopende feesten en elke sfeer is anders.
Heeft u specifieke wensen? Dat kan. De een wil graag jazzy muziek horen en ander lekker dansen. Indien wenselijk spreek ik samen met u ons repertoire door en overleggen wij wat geschikt is voor het feest. U kunt aangeven welke genres/ of nummers u graag zou willen horen.

Welke geluidssterkte hanteert Something Else?

Van heel zacht (ja, zelfs locaties met een decibellimiet) tot prettig aanwezig. Juist omdat wij ons geluid aanpassen heeft Something Else veel boekingen!  Het volume wordt altijd met u afgestemd. Vaak horen we: “We waren laatst op een feest en daar konden we elkaar niet meer verstaan of ik heb mij hees geschreeuwd….” U heeft ons ingehuurd om uw feest van muziek te voorzien, dat betekent dat u beslist met welk volume we mogen spelen. Het is uw feest en geen concert van Something Else. U kunt van ons een flexibele en dienstverlenende houding verwachten.

Is het de bedoeling dat wij een maaltijd voor jullie regelen?

Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Spelen wij rond etenstijd, dan vinden wij het fijn dat er een maaltijd wordt geregeld. Als wij om 20:00 uur pas optreden, dan is een maaltijd niet altijd nodig. Toch kan het zijn dat wij bijvoorbeeld heel ver moeten reizen. Het kan dan betekenen dat wij om 16:00 uur al in de auto zitten. Wij vragen u dan een eenvoudige gezonde maaltijd voor ons te regelen. Eenvoudig, omdat het natuurlijk niet onze bedoeling is u op kosten te jagen. Graag eten wij een gezonde maaltijd, zodat we vol energie het optreden kunnen volbrengen.

Nou, wat kost het dan en krijgt ik die prijzen nog eens te zien?

De kosten per formatie staan gewoon op de site
(Klik op de link)

Hoe verloopt de betaling?

Ongeveer 1 week voor aanvang van het optreden ontvangt u onze factuur. Deze factuur dient voor het optreden overgemaakt te worden op de rekening van Something Else, zodat de muzikanten ook direct uitbetaald kunnen worden na het optreden.

Zijn er nog bijzonderheden waar wij op moeten letten of aan jullie moeten doorgeven?

Nee er zijn geen bijzonderheden.
Something Else zal haar uiterste best doen om vanaf het eerste contact de communicatie naar volle tevredenheid te laten verlopen. Wij zien er naar uit om op uw feest te mogen optreden en er een bijzonder optreden van te maken!