Veel gestelde vragen (wat leesvoer voor iedereen die net iets meer zou willen weten) 

Welke formatie van Something Else is geschikt voor mijn feest? Something Else heeft vele gezichten en bijna alles is mogelijk voor iedereen met een budget tussen de 350,- en 2000,- euro.

Waar komen jullie vandaan? Wij komen uit de regio Doetinchem/Arnhem, maar spelen door heel het land en daarbuiten (Corfu, Monaco, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk.)

Wat betekent 2 of 3 bands in 1? De muzikanten van Something Else spelen vaak meer dan 1 instrument. Dus het kan zijn dat wanneer jullie onze 4 persoonsband boeken we zowel mobiel rond kunnen lopen als een dansbare avond met band kunnen neerzetten. Ken je die mooie zomeravonden dat jullie met de gasten heerlijk naar buiten gaan? Ondertussen staat er een dure band binnen te spelen voor een lege zaal. Op dit moment pakken we onze andere instrumenten en gaan we mobiel. Mobiel betekent dat we in de ruimte/ de zaal/ in de tuin rondlopen met contrabas, gitaar, zang en melodica. We musiceren dan dicht bij de mensen. Uitgeborreld buiten? Prima, dan gaan we naar binnen en verruilen we onze mobiele instrumenten voor de bandopstelling en gaan we feestend door met dansmuziek.

De prijs is gebaseerd op het verzorgen van een optreden van maximaal 3 x 45 min. Maar is het ook mogelijk jullie langer te boeken? Ja hoor, dat kan. Wij rekenen dan 85 euro per muzikant per 45 min (1 set) extra. Het werken met een halve set of dergelijke constructie is ook geen probleem.

Wij willen jullie graag bezoeken. Kan dat? Ja, op elk moment van de dag vanuit uw luie stoel. Op de site staat veel live materiaal van alle formaties van Something Else, wel 'n uur lang. Dat scheelt weer een reis naar de andere kant van het land om 15 min. een live optreden te bekijken. Daarbij hebben wij de luxe dat we veel op stijlvolle huwelijksfeesten of bedrijfsfeesten spelen waar het niet wenselijk is dat er "vreemden" komen kijken. Natuurlijk respecteren wij de wensen van onze klanten.  

Hoeveel ruimte heeft Something Else nodig? Afhankelijk van de formatie varieert de ruimte tussen 2 x 1,5 en 3 x 4,5 meter. Wij hebben niet per se een podium nodig. Wanneer er wel een podium wordt opgebouwd dat is het noodzakelijk voor de opstelling van de band (zeker met grotere formaties) dat de hierboven aangegeven m2 worden gehandhaafd, evenals de juiste lengte x breedte maten. Liever hebben we eigenlijk geen podium. Op deze manier zijn we dichter bij jullie gasten en ontstaat er een intiemere sfeer en contact met de mensen in de zaal.  

Hebben jullie ook pauze? Wij spelen gemiddeld 45 min. en dan hebben we 15 min. pauze. Soms zijn de speelsets langer, afhankelijk van het moment van de avond. Zijn alle mensen bijvoorbeeld net aan het swingen, dan gaan wij nog even door met spelen. Het is jammer om te stoppen als iedereen enthousiast aan het dansen is en dan verlengen wij de set. Kortom we passen ons altijd aan, aan de sfeer en het verloop van de avond. Tip: Zijn er sketches? Plan deze dan in onze pauzes.

Wordt er muziek geregeld in de pauzes? Ja, Something Else zorgt altijd voor u de achtergrondmuziek tijdens haar pauzes, desgewenst met een cd die u zelf meebrengt met voorkeursnummers.

Wij willen graag een sketch/ speech doen. Kan dat? Ja, geen probleem. Graag willen wij op de avond zelf met jullie afspreken wanneer deze sketches gedaan worden. In principe kan alles, maar graag in overleg. Laat even weten dat u een sketch gaat doen, dan ronden wij het nummer af. Het is mogelijk gebruik te maken van onze installatie, spreekmicrofoon en eventueel onze begeleiding.

Heeft Something Else opbouw- en voorbereidingstijd nodig? Something Else Duo en mobiel Trio hebben slechts 30 min opbouwtijd nodig. Something Else Trio (band) heeft 45 min opbouwtijd nodig. Something Else Combo/ Band is 1 1/2 uur voor aanvang van het optreden aanwezig om de installatie op te bouwen en om te kleden. Het is handig rekening te houden in uw planning met deze opbouwtijd, zodat de ruimte vrij is voor Something Else. Het is niet aan te raden voor u dat wij onze band opbouwen, materiaal verslepen en alles testen wanneer u en uw gasten zich in dezelfde ruimte bevinden. Wij vinden het niet erg, maar voor de feestelijke sfeer is het niet aan te raden.

Wij willen graag gebruik maken van de muziek van Something Else tijdens de receptie -en- het avondfeest. Kan dat? Ja. Het kan heel goed dat jullie ’s-middags graag Something Else solo/duo boeken en voor de avond onze band. Geen probleem om deze formaties te combineren. Wij maken in het geval van zo’n combinatieoptreden een speciale prijs voor jullie. Misschien is een combinatie met een DJ ook een idee. Er zijn vele mogelijkheden en ik help jullie graag bekijken wat het beste past bij jullie feestavond/ tuinfeest/ 25-jarig huwelijksfeest of bedrijfsevent.

Wij hebben muzikale wensen. Wat is er mogelijk? Omdat Something Else op de meest uiteenlopende feesten staat kan ik mij voorstellen dat niet alles uit ons repertoire geschikt is voor jullie feest. De een wil graag jazzy/ easy listening horen en ander juist swingende disco. Daarom spreken wij samen met jullie ons repertoire door en overleggen wij samen wat geschikt is voor het feest. Jullie kunt aangeven welke sets/ of nummers je graag zou willen horen en dit verwerken wij dan in de setlijst voor de feestavond. Waar nodig adviseer ik jullie graag! Mocht je dit liever aan mij overlaten, dan is dat ook prima.

Welke geluidssterkte hanteert Something Else? Van heel zacht (ja, zelfs locaties met een decibelmeter/ limiet) tot swingende energieke discofeesten! Volgens mij is dit de meest gestelde vraag: kunnen jullie heel zacht ivm het netwerken met onze klanten of spelen jullie juist ook stevig en swingend? Op beide vragen zeg ik volmondig: JA. Something Else staat ook op de meest uiteenlopende feesten! Het volume wordt altijd met jullie afgestemd. Vaak horen we: "we waren laatst op een feest en daar konden we elkaar niet meer verstaan of ik heb mij hees geschreeuwd…." Jullie hebben ons ingehuurd om jullie feest van muziek te voorzien, dat betekent dat jullie beslissen met welk volume we mogen spelen. Het is jullie feest en geen concert van Something Else. Jullie kunnen van ons een flexibele en dienstverlenende houding verwachten.

Is het de bedoeling dat wij een maaltijd voor jullie regelen? Dit is een vraag die lastig te beantwoorden is. Spelen wij rond etenstijd, dan vinden wij het fijn dat er een maaltijd wordt geregeld. Als wij om 20:00 uur pas optreden, dan is een maaltijd niet altijd nodig. Toch kan het zijn dat wij bijvoorbeeld heel ver moeten reizen. Het kan dan betekenen dat wij om 14:00 uur al in de auto zitten. Wij vragen jullie dan een eenvoudige gezonde maaltijd voor ons te regelen. Eenvoudig, omdat het natuurlijk niet onze bedoeling is jullie op kosten te jagen. Graag eten wij een gezonde maaltijd, zodat we vol energie het optreden kunnen volbrengen.

Waarom staat de prijs niet op de site? Onze optreedprijs staat niet op de site, omdat de prijs afhankelijk is van de aantal te boeken sets, de formatiegrootte, de reisafstand etc. Vraag gerust gratis en vrijblijvend onze info met prijzen op.

Hoe verloopt de betaling? 2 weken voor aanvang van het optreden ontvangt u onze factuur/ facturen. Deze factuur dient binnen de afgesproken tijd overgemaakt te worden op de rekening van Something Else en de overige geboekte muzikanten.

Zijn er nog bijzonderheden waar wij op moeten letten of aan jullie moeten doorgeven?  - Stroom: Alle formaties van Something Else hebben 1 vrije groep nodig, 1 voor het licht en 1 voor het geluid. De groepen moeten vrij zijn. Dat houdt in dat bijv. keukenapparatuur van de locatie niet op dezelfde groep mag zitten. Krachtstroom is niet nodig.   -Trappen: Jullie moeten vooraf bij ons melden als wij bij een locatie niet op de beganegrond spelen. Daarnaast is het wel of niet hebben van een lift van belang. Moeten wij trappen op/af dan ben je verplicht dit te melden.   - Parkeren: De auto(s) van de bandleden moeten binnen een straal van 100 meter van de optreedplek geparkeerd kunnen staan. Mocht de locatie geen eigen parkeerterrein hebben en de bandleden genoodzaakt zijn betaald te parkeren, dan wordt dit bij jullie in rekening gebracht. Mochten wij de auto(s) in een parkeergarage moeten parkeren dan moet de garage min. 2 m10 hoog zijn.   Something Else zal haar uiterste best doen om vanaf het eerste contact de communicatie naar volle tevredenheid te laten verlopen. Wij zien er naar uit om op jullie feest te mogen optreden en er een bijzonder optreden van te maken. De muziek speelt een belangrijke rol tijdens uw huwelijksdag, verjaardag of bedrijfs-event en moet, naast een spetterend feest, een gedenkwaardige bijdrage leveren aan jullie feestdag.